joi, 6 iulie 2017

Nedreptate

 Nedreptati perpetue

Am fost anuntata inca dupa prima zi de la alegerile parlamentare din Franta de catre biroul de  campanie al Marinei  Le Pen ca, alegerile s-au terminat si eu pot sa optez sa nu mai primesc  materialele propagandistice ale FNF. Dar eu nu am sters,am optat sa raman in continuare si am vrut sa vad despre ce mai scriu acum la relanti fara nici o graba, ca sa-i taxez ca nu sunt adevarati patrioti si abia au asteptat sa-si ia liber. Dar nu a fost asa si  postarile lor au fost mai acide ca inainte, mai obiective, mai muscatoare.
Noi ce facem ? Nimic ca si pana acum ca, doar alegerile sunt o formalitate si turma de oi, merge cu magarul in frunte spre prapastie.
Mereu s-a reluat ciclul de la 0. In Roma antica 40 iHr. cand Cezar a fost in primejdie sa fie judecat pentru coruptie dupa  triumvirat, a gasit de cuviinta sa vina la Roma pentru a bloca judecarea lui. Atunci a spus celebrele cuvinte la trecerea Rubiconului, "Zarurile au fost aruncate " si a intrat in Roma dar ca sa  fure toti banii de la trezorerie,  bani si lingouri de aur (din care a platit si armata din Galia). Stiti apoi ce traiectorie fulminanta a avut, aventura cu Clepatra, fiul Cezarion si a fost pedepsit de viata, doar atunci cand  fost asasinat de uneltitori si l-a vazut pe fiul sau infigandu-i cutitul in inima alaturi de tradatori. Cand isi dadea sufletul a spus celebrele cuvinte:"si tu Brutus fiul meu ?"
Nu a vazut ce ticalos este fiul lui decat in ultima secunda a vietii.

Vercingetorix, galul care l-a speriat pe Cezar

Vercingetorix (circa 78 – 46 i. Hr.) a fost regele si capetenia tribului arverni din Galia. El i-a unit pe gali intr-o revolta ce a zdruncinat Roma din temelii in timpul celui de-al doilea razboi galic al lui Caesar. S-a luptat vitejeste pentru a opri inaintarea trupelor romane in Galia (Franta de astazi). Vercingetorix este astazi respectat in Franta ca primul erou national al tarii. El a reusit sa uneasca cateva triburi celtice din Franta, nordul Germaniei, tarile Benelux si insulele Britanice. Se cunoaste faptul ca galii erau foarte temuti si respectati in lupta ca razboinici si calareti feroce. Erau, deasemenea, si fierari nemaipomeniti si bijutieri. Pana in secolul al V-lea i.Hr., cultura de fier a celtilor s-a stabilit de-a lungul intregii Europe, din Spania pana in Asia Mica.

Dar parintii care vad ticalosia copiilor lor cu 10-20 de ani inainte de a muri? Unde este dreptatea divinitatii ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu